Foto: Orkel
Foto: Orkel

Orkel vil opp på hengertronen igjen

Etter bruddet med Felleskjøpet er Orkel klare på at de vil satse på tilhengere.

Publisert

Fredag skrev vi at Felleskjøpet og Orkel avbryter kontrakten seg imellom som ga Felleskjøpet enerett til å selge tilhengerne fra Trøndelag. Målet med samarbeidet var å få ut et større volum og dermed en større markedsandel. Dessverre gikk det heller motsatt vei og, etter å ha vært markedsleder i mange år frem til 2014, har de måtte sett seg slått av Weckman og Foss Eik. Orkel bekrefter at de fra 1. juli 2020 vil få tilbake disposisjonsretten til hengerne fra Felleskjøpet.

I en pressemelding tirsdag skriver Orkel at de skal satse videre på tilhengerne og videreutvikle dem. De ser tilbake på mange gode år som hengerprodusent i Norge med konkurranse med et marked fylt av importvarer. I pressemeldingen skriver de at det vil de kjempe mot og komme seg tilbake på toppen.

– Når Orkel igjen får råderett over teknologien, er det Orkels ambisjon å gjenreise den opprinnelige posisjonen. Vi vet at vi har et kvalitetsprodukt, samtidig som enkelte modeller naturligvis må videreutvikles for å holde tritt med de siste kravene fra markedet. Det greier vi, skriver Jarl Gjønnes, daglig leder i Orkel, i pressemeldingen.

Gjønnes skriver videre at det er usikkert hvordan distribusjonen blir i fremtiden, men mener det trolig blir en såkalt åpen profil hvor flere distribusjonsledd kan komme inn.

Powered by Labrador CMS