Super Nova blir mer nøyaktig
Tume forbedrer den kjente Nova med Isobus-styring og nytt hjuloppheng.
Tume er kanskje ikke det merket som har den høgeste stjerna hos mange. Maskinene fra den finske produsenten har vært relativt enkle og prisgunstige. Med forbedringene som nå kommer på Super Nova, vil Tume bli et mer interessant alternativ for de som tenker presisjonslandbruk.
Avansert styring
Isobus-styringa gir mange muligheter vi ikke har sett fra Tume før. Utmatinga av både såkorn og gjødsel er elektrisk, og du kan endre såmengden i fart. Det er også mulig å stenge av enten høyre, eller venstre halvdel av maskina for å legge korrekte kjørespor. Hvis du sår i kurver vil maskina ta hensyn til dette, og mate ut mer såkorn og gjødsel på den halvdelen som blir ytterst i kurven. De som har en traktor med Isobus-skjerm vil kunne betjene såmaskina direkte fra denne.
Nytt hjuloppheng
Tume har kastet seg på offset-bølgen, slik et par andre produsenter allerede har gjort. Det betyr i praksis at annethvert dybdehjul foran sålabbene sitter montert litt lenger fram. Det skal føre til mindre risiko for opphoping av vekstrester og løs jord foran hjulrekka. Pakkehjulene bak maskina blir også offset.
Forbedret sålabb
Nova har alltid hatt en litt spesiell sålabb. Gjødsel og såkorn blir plassert i samme såspor, men kornet havner litt grunnere enn gjødsla. Labben har skåler på begge sider, og Tume hevder at Super Nova har fått forsterka lager og bedre slitestyrke på skålene.
Lavt effektbehov
Alle deler som går i jorda, er roterende. Antallet labber er mindre fordi korn og gjødsel går i samme labben. Det skal ifølge Tume gi ei maskin som er lett å dra. Super Nova er tenkt for både direktesåing, og redusert jordbearbeding og blir tilgjengelig både som tre- og firemeters-variant.