Snørydding i bygater.
Tokvam satser på mindre snøploger og en oppgradert klassiker.

Tokvam viser nye snø­redskaper 

En nettere og mindre snøplog og en oppgradert utgave av snøfreseren THS240 er nyhetene fra Tokvam denne sesongen.

Publisert

Tokvam City er en plog som skal egne seg best til snørydding i urbane områder og på gangveier. Den er designet for bæremaskiner på 4-10 tonn, og passer sammen med både traktorer og hjullastere.

Ønsket av snøbrøytere

Tokvam har lyttet til brukere fra et stort område, og egenskapene de har lagt inn i den nye plogen er basert på ønskene fra kunder. Den nye City-plogen er lavere og mer kompakt enn tidligere modeller. Det skal gi bedre sikt og trafikksikkerhet.

Tokvam City

Tekniske data VT 240 CITY VT 280 CITY
Maks. bredde ved vinger245 cm281 cm
Høyde på vinger81,5 cm81,5 cm
Vekt585 kg610 kg
Vertikal flyt15 cm15 cm
Angrepsvinkel90°90°

Plogen har også et fleksibelt flytsystem som standard. Hvis du ønsker å bruke flytfunksjonen på lasteren, er det mulig å låse opphenget på plogen fast. Med funksjonen Supersving, som også er standardutstyr, kan du velge å kjøre diagonalt når du ønsker det og kjøre vingene uavhengig når det er ønskelig.

Enklere vedlikehold

Økt bruk av glidelagere på hele plogen skal gi færre smørepunkter enn før. Som på alle snøploger fra Tokvam er samtlige festebolter, inkludert kongebolten, laget av rustfritt, seigherdet stål.

Plogen har 90° angrepsvinkel er utstyrt med innbokset fjærutløsing og sikkerhetsventil, som beskytter utstyret ved påkjøringer.

En klassiker får nytt liv

Tokvam lanserer også en oppgradert versjon av totrinnsfreseren 240 THS. Modellen har vært i slag i over to tiår, og ifølge Tokvam har flere tusen av klassikeren forlatt fabrikken. Den mest synlige endringen er det avrundede chassiset, som skal gi bedre avrenning av snø og en betydelig økning i styrke.

Traktor med snøfreser bak på snødekt vei.
Den nye varianten av THS240 får tilleggsbetegnelsen SE

Punkteringsfrie hjul med dimensjonen 18x7-8/14 blir tilgjengelig som tilleggsutstyr. Viftehuset er nå utstyrt med Hardox-stål, og freseren har taggete innmaterskrue for bedre knusing av snø og is.

Tokvam drister seg også til å tilby fem års garanti på girkassen for den oppgraderte THS240.

Powered by Labrador CMS