Enkelt med Grass-Guide

Sixty-5 Technologies Ltd har nylig lansert en sporfølgings-app som leveres med Android-nettbrett og Novatel GPS-antenne.

Publisert Sist oppdatert

Sixty-5 Technologies Ltd fra Belfast står bak en enkel sporfølgings-app kalt Grass-Guide, som er tiltenkt bruk i grasproduksjon. Det eneste som kreves, er at sjåføren skriver inn arbeidsbredden til det aktuelle redskapet. Deretter kan du starte kjøringen. Etter hvert som du beveger deg på jordet, tegner appen nye parallelle kjørelinjer du kan følge på returen. Grass-Guide viser et bakgrunnsbilde med markering av bearbeidet areal. Retningsanvisningen får sjåføren fra en fargelagt kjørestripe, som forestiller arbeidsbredden, og som forsvinner i horisonten. Når du kommer ut av kurs, ser du tydelig glippe mellom tidligere bearbeidet areal og kjørestripen.

Grass-Guide selges som en pakkeløsning, med appen installert på et sju-tommers Android-nettbrett fra Samsung og med en Novatel GPS-antenne som monteres ved hjelp av magnet eller monteringsplate, alt etter om traktoren har takhatt i stål eller plast.

Selv med denne enkle sporfølgings-appen, reklamerer Sixty-5 Technologies Ltd med besparelser opp til 15 prosent som resultat av mindre gjødselkostnader. Etter endt arbeid kan arealdata sendes direkte fra nettbrettet til en lagringssky.