Flere arrangementer blir parkert på grunn av korona, inkludert Eik-treffet som var planlagt i Leto-hallen for å vise fram plogen fra Ovlac.
Flere arrangementer blir parkert på grunn av korona, inkludert Eik-treffet som var planlagt i Leto-hallen for å vise fram plogen fra Ovlac.

Avlyser arrangementer i koronafrykt

Flere landbruksarrangementer er blitt avlyst for å begrense fare for smittespredning av Covid-19.

Publisert

Fjøssystemer har opplyst at de avlyser alle åpne fjøs framover.

– På grunn av fare for spredning av koronaviruset avlyser vi alle planlagte åpne fjøs fra dags dato inntil situasjonen er under kontroll, skriver Fjøssystemer på Facebook.

Avlyser Eiktreff i Leto-hallen

De er ikke de eneste. Hos Eikmaskin har et planlagt kundemøte i Leto-hallen blitt avlyst. Her skulle Eik blant annet vise fram den nye plogen Ovlac for første gang. Også den tyske helelektriske og selvgående Siloking e-Truck skulle lanseres her. Møtet skulle gått av stabelen førstkommende helg, men er nå kansellert.

– Det er først og fremst Agcos globale retningslinjer som har slått inn her. Vi skulle blant annet hatt besøk fra utlandet, så det er et føre var-prinsipp som ligger til grunn, sier Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Vårdager som normalt

Når det gjelder vårdagene som er Eiksentrene har planlagt rundt omkring i landet, ligger det så langt an til at de fleste vil bli gjennomført. Kjempekjenn har oppfordret avdelingene om å ta kontakt med lokale helsemyndigheter og følge de lokale anbefalingene.

Også A-K maskiner opplyser at det så langt ligger an til at vårdager vil gå som normalt, men at de selvsagt vil følge råd fra nasjonale og lokale myndigheter.