Digitaliserer dekk

Med Nokian Tyres Intuitu kan du overvåke trykk og temperatur i dekket med mobilen.

Publisert Sist oppdatert

Systemet består av smart-dekk med sensorer og en mobil-app. Ved hjelp av appen og sensorene i dekket kan sjåføren følge med på dekktrykk og temperatur i dekket til enhver tid.

To sensorer

Sensorene er såkalte IoT-sensorer som bruker lite strøm og benytter CAN-nettverk. Smart-dekkene har to slike sensorer. Første versjon av sensorene sender informasjon om dekktrykk og temperatur til appen. Appen er skybasert og all data blir lagret her. Systemet krever ingen installasjon på kjøretøyet grunnet at sensorene sitter i dekka og appen blir installert på mobilen.

Enklest mulig

– Vi har hatt en målsetting om å gjøre systemet så enkelt som mulig å bruke. Du kjøper dekkene, installerer appen og du er klar, sier Toni Silfverberg, salgs- og markedssjef hos Nokian Tyres.

Nokian Tyres Intuitu blir først og fremst tilgjengelig for dekk til landbruk og entreprenørarbeid, men Nokian Tyres har et mål om å utvide digitaliseringen til deres kommersielle utvalg av dekk.

Utvider garantien

Nokian mener systemet reduserer sjansen for skader på dekket fordi du alltid kan følge med på parameterne. Derfor tilbyr de ett års utvidelse av garantien for de som registrerer dekkene sine i appen.