Det nye VF 1000/65R32.
Det nye VF 1000/65R32.

Treskerdekk med lavt marktrykk

Tåler stor last, men skal være snillere mot meitemarken.

Publisert

Mitas lanserte nylig en rekke nye dekk under Fima-messen i Spania. Ikke alt var like relevant for norske forhold, men et dekk vi kan vente oss å se her til lands er det nye VF 1000/65 R32.

Dekket er altså en meter bredt og er bygget på VF-prinsippet, en måte som gjør dekket veldig fleksibelt. Det gir dekket en større bæreflate, samtidig som det tåler 40 prosent mer enn et tilsvarende tradisjonelt landbruksdekk. Mitas skriver i en pressemelding at dette i bunn og grunn er laget for skurtreskere som har mye av vekta på framakslingen, eller høstemaskiner på flerårig eng hvor kjørespor kan være et problem. Med de bløte innhøstingsforholdene vi kan ha her til lands samt den stadig pågående diskusjonen om jordpakking, kan disse brede VF-dekkene være noe vi vil se mer til. Dekket kommer også med et nytt mønster, kalt HC3000R.

Ellers ble det også lansert tre andre dekk, blant annet for tilhengere som er konstruert for høye hastigheter. Ellers kom det også et nytt 480-dekk i VF-serien på traktorsiden.

Powered by Labrador CMS