Danish Agro satser på maskinsalg

Det danske grovvarekonsernet DanishAgro melder at de ønsker å utvide sin maskinvirksomhet til å dekke hele Skandinavia.

Publisert

Danish Agro representerer i dag Agco i Tjekkia, New Holland i Polen og John Deere i Estland og Finland. På sikt ønsker selskapet å bli en nordisk aktør, melder Maskinbladet.

Danish Agro er i likhet med Felleskjøpet og svenske Lantmännen et andelselskap, og har angivelig latt seg inspirere av både Norge og Sverige når de nå ønsker å satse tyngre på landbruksmaskiner. I første omgang ønsker Danish Agro å bli en landsdekkende distributør av landbruksmaskiner i Danmark, men målet er å bli en skandinavisk aktør, hvis muligheten byr seg.

Konsernsjef Christian Junker sier til Maskinbladet at de ikke aktivt oppsøker aktuelle traktorleverandører, men går åpent ut med sine tanker og ideer slik at de blir kjent i bransjen. Selv om Danish Agro i dag representerer de tre største produsenene, har de ikke noe mål om å ha flest mulig merker. Claas har ennå ikke lagt ferdig sin nye skandinaviske kabal, etter bruddet med Lantmännen. Danish Agros offensiv kan derfor ses på som en invitasjon til Claas om samtaler, uten at dette er sagt.