Nå kommer CEMIS 700

Claas lanserer nytt styresystem for grasredskaper

Publisert

2Innføringen vil skje gradvis, og startskuddet går i oktober 2020. Først ut er den nye Rollant 540 rundballepressa. Disco butterfly, storballepressene Quadrant, og lessevognene Cargos får den nye styreboksen først.

Faser ut dagens system

Både den enkle Operator, og den mer avanserte Communicator 2 som er i salg i dag vil bli erstattet av den nye boksen. Proffpressa Uniwrap 455 er ikke nevnt i pressemeldingen fra Claas, og den vil trolig bli levert med dagens system litt lengre framover.

Beholder vanlige knapper

Selve fargeskjermen er en berøringsskjerm, men Claas tenker tradisjonelt, og den nye styreboksen har fortsatt ti vanlige knapper for betjening. I tillegg har du en menyvelger som du kan dreie og trykke på.

Mange muligheter

På den 7 tommer store skjermen har du mulighet for å få opp bilder fra to forskjellige kamera. Den har også en funksjon som endrer lysstyrken igjennom døgnet. Den er ISO 11783 kompatibel, og det betyr at systemet vil fungere godt sammen med de fleste traktormerker.

Allerede i gang

Etter hva vi har fått opplyst er prøvekjøring av den nye styringen allerede i gang i Norge. Salg og levering til kunder vil ikke komme i gang før i oktober 2020.