Norwegian Agro til Gardermoen

Den nye norske Claas-importøren skal ha hovedkontor med postadresse Gardermoen. Samtidig planlegges utviding av Lena Maskin.

Publisert

Fra 1. oktober er det Norwegian Agro Machinery som står for importen av Claas traktorer og høstemaskiner. Norwegian Agro Machinery er et datterselskap under det danske felleskjøpet Danish Agro.

Hovedkontoret på Gardermoen skal samle de nasjonale aktivitetene i selskapet. Altså slikt som import, markedsføring, produktstøtte, serviceorganisering og reservedelshandtering.

Brikkene faller på plass

Sjef for Norwegian Agro, Jens Skifter, forteller at selskapet i disse dager er i full aktivitet for å stå klar til å overta importen.

– Forhandlernettet tar til å komme på plass, og vi vil løpende orientere Claas-kunder om hvor de kan få service og oppfølging på eksisterende maskiner.

Lena skal utvides

Etter at Norwegian Agro kjøpte Lena Maskin med virkning fra 1. september (se egen sak nederst på sida), er det lagt planer for å utvide fra dagens fem Lena-avdelinger.

– Vi skal utvide nettet til også å omfatte områdene rundt Romerike, Kløfta og Jessheim, hvor det i dag finnes mange Claas-maskiner, forklarer Skifter.

Alle medarbeiderne i Lena Maskin er med videre, og det søkes også etter nye medarbeidere til både salg og service ved noen av avdelingene.

Kompetansesenter i Trøndelag

Lena Maskins datterselskap Trøndelag Traktor skal utvikles til et såkalt Claas kompetansesenter, og nøkkelpersoner i denne satsinga er allerede på plass.