Fra venstre: Micheal Husfeldt, administrerende direktør Norwegian Agro Machinery, Berit Lyngsaunet, daglig leder Trøndelag Traktor, Trond Arne Bredesen, daglig leder Lena Maskin. Pressefoto.

Lena Maskin overtar Trøndelag Traktor

Trøndelag Traktor markerer 40 år denne helgen med å bli kjøpt opp av Lena Maskin.

Publisert

De siste drøye femten åra har Lena Maskin vært deleier i Trøndelag traktor. På mandag er det slutt. Da blir Trøndelag Traktor heleid av Lena Maskin, et datterselsskap av Danish Agro.

Fra Claas-forhandler til oppkjøpt

At så skulle skje, bør kanskje ikke overraske. Trøndelag Traktor ble Claas-forhandler for to år siden, og i Danmark har Danish Agro vist et tydelig ønske om at Claas-forhandlere skal ligge under dem. Får vi se det samme i Norge nå?

I Norwegian Agro Machinery (NAM), som importerer Claas til Norge, ser de positivt på framtida i Trøndelag.

– Claas har en betydelig markedsandel i regionen, og med Lena Maskin og Danish Agro som eneeier i selskapet ser vi fram til å utvikle vår posisjon ytterligere, Michael Husfeldt, adm.dir i NAM.

Tror på Trøndelag

Lena Maskin er allerede etablert med avdeling på Skogmo. Med oppkjøpet av Trøndelag Traktor har de dermed fått et godt fotfeste i det viktige trøndelagsområdet.

– Trøndelag er et viktig satsningsområde for Lena Maskin og Danish Agro, og kjøpet av aksjeposten i Trøndelag Traktor er en del av vår langsiktige strategi, sier Jens Skifter, tidligere adm.dir i NAM og nå styreleder for Lena Maskin.

  • 2002: Lena Maskin eier 51 prosent av aksjene i Trøndelag Traktor
  • 2016: Danish Agro kjøper Lena Maskin
  • 2016: Trøndlag Traktor blir Claas-forhandler
  • 2018: Lena Maskin kjøper Trøndelag Traktor

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS