Pressefoto: Claas
Pressefoto: Claas

Claas Axion 960 med 445 hestekrefter

TYSKLAND/HARSEWINKEL: Claas viser nå fram en ny generasjon Axion 900-traktorer med modellen 960 på toppen. Det er også nyheter i Arion 500- og 600-seriene.

Publisert

Under panseret på Axion sitter som før en 8,7-liters rekkesekser fra Fpt (Fiat Powertrain). Men på toppmodellen 960 er nå makseffekten økt til 445 hestekrefter. Motoren klarer eksoskravene i Stage 4 (Tier IV) ved bruk av kun AdBlue. Det er altså ingen resirkulering eller partikkelfiltre. Den nye motorgenerasjonen skal gi 18% høyere dreiemoment enn tidligere, ved 200 o/min lavere motorturtall.
For å klare den høyere effekten har Axion 900 også fått en ny og forsterket trinnløstransmisjon, ZF Terramatic 45.

For å nevne noen av nyhetene på Axion 900 kommer den også med to alternative utstyrsnivåer, Cis+ og Cebis. Cebis har en forbedret 12-tommers touch-terminal på armlenet, mens den nye Cis+ har en 7-tommers skjerm på høyre A-stolpe. Cis+ har også fått en forbedret Electropilot joystick, samt en ny kjørespak til transmisjonskontrollen. Claas tilbyr opptil seks elektrisk betjente spoleventiler på Cis+ og sju ventiler på Cebis.

Mange forbedringer på Arion

Ny forstilling med færre bevegelige deler
Ny forstilling med færre bevegelige deler

Arion 500- og 600-traktorene kommer med tre utstyrsnivåer: Cis, Cis+ og Cebis. Den enklere Cis har mekanisk betjente spoleventiler mens Cis+ og Cebis har elektriske. Som transmisjonsalternativer finnes semipowershiften Hexashift på alle tre utstyrsvariantene, mens Cis+ og Cebis også tilbys med den trinnløse Cmatic.

Fortsatt Deere-motorer, men ny framaksel

Arion-serien har som før motorer fra Deere Power Systems, men det har kommet nye effektvarianter. Nå strekker serien seg fra 125 hk på Arion 510, til maks 205 hk i Arion 660.
En godt synlig forandring på Arion er en ny fjørende framaksel kalt Proactiv. Pendelopphenget til framakselen er festet helt bak ved transmisjonen. Claas poengterer at det nye framakselopphenget har kun fire smørenipler.

Også nytt på grasfronten

Claas viser også nyheter i sin grashøstelinje, både på slåmaskiner, river og presser. Vi er på plass på pressevisningen i Tyskland og kommer tilbake med mer info etterhvert, og en fyldigere artikkel i bladet.Powered by Labrador CMS