Tellefsdal Kjetting til Flom

Alt salg og markedsføring av Tellefsdal Kjetting i Norge er nå overtatt av Flom Kjetting.

Publisert

Tellefsdal kjetting produseres av Nordic Traction Group ved deres fabrikk i Finland. Til nå har selskapet hatt egen norsk salgsavdeling. Denne jobben overtar Flom kjetting.

Tellefsdal har i mange år hatt en sterk posisjon på kjetting til traktor og anlegg, med produkter som Nordchain, skogskjettingen U-grip, lettkjettingen NorTractor og firkantpigg-kjettingen Quatro. Også skogsbeltene Clark Tracks blir med over til Flom.

Også tidligere salgssjef for Tellefsdal Kjetting, Bjørn Kristiansen, blir med over til Flom Kjetting AS.

Kort historikk Tellefsdal
1933: P. Tellefsdal starter produksjon av snøkjetting
1983: Tellefsdal slår seg sammen med snøplogprodusenten Stiansen & Øya, til Tellefsdal & Øya AS
1986: Selskapet kjøper Elkem Formek med produksjon av kjetting og skogsvinsjer
2003: Kjettingproduksjonen selges til svenske Gunnebo. Produksjonen fortsetter i Norge. 
2010: Gunnebo legger ned kjettingproduksjonen i Norge og samordner produksjonen i Finland, i samme fabrikk som Ofa-kjettingene. 
2013: Aebi Schmidt kjøper seg inn med 50,1 prosent eierskap i Tellefsdal AS. I 2016 kjøper Aebi Schmidt resten, og Tellefsdal AS fusjoneres inn i Aebi Schmidt Norge AS, som flytter sitt hovedkontor til Sundebru. Utvikling, produksjon og salg av vegvedlikeholdsprodukter fortsetter i Gjerstad. 
Tellefsdal er i dag Norges største produsent av snøploger og plogfester, og leverer også produkter for vegvedlikehold for alle årstider. 
    
Kort om Flom kjetting
Etablert i 1985. Et av landets største lagerførende selskaper på kjetting, i dimensjoner fra snøfres til hjullaster. Hovedkontor og hovedlager i Stathelle i Telemark. Medarbeidere i Oslo og Tromsø. Ekstra lager i Nordkjosbotn. 
Kjettingsortimentet kommer fra ulike europeiske produsenter. Floms egen merkevare Blåmann er markedsleder innen kjetting til transport. Foruten hjulkjetting føres alt av lastsikring og løfteutstyr. 
 

Powered by Labrador CMS