Gigant med ABS

Nils Anton Mørk Maskins tilhengermerke Gigant kan nå leveres med ABS om du velger luftbremser på høyhastighetshengerne.

Publisert

Som vi kjenner fra bil: Med blokkeringsfrie bremser (ABS-bremser) beholder du retningsstabilitet og styring nær sagt uansett underlag når du bremser. Med vanlige bremser risikerer du blokkering ved kraftig oppbremsing. Og som kjent fra fysikken: Mister du friksjonen i en retning, har du heller ingen friksjon i noen som helst annen retning, og dermed har du heller ingen kontroll.

ABS-bremsene på Gigant-tilhengerne reguleres naturlig nok elektronisk. Systemet sikrer best mulig nedbremsing uansett last og underlag. Det bidrar også til mykere nedbremsing.

Ved hastigheter under 5 km/h koples ABS-systemet ut, slik at bremsene fungerer som ordinære bremser.

Det er viktig å merke seg at ABS-bremsene på tilhengeren fungerer uavhengig av om traktoren har ABS eller ikke. Altså kan du uten problemer eller behov for tilpasninger kjøre disse hengerne på en hvilken som helst traktor med luftbrems, og få full funksjonalitet på tilhengerbremsene.

Nils Anton Mørk Maskin har ABS som standard på alle Gigant GD HS dumpere og alle Gigant GLL HS maskinhengere. På lista over ekstrautstyr kan du velge slik som skivebremser med ABS, hydraulisk akselstyring, kulekopling, sentralsmøring, låsbar verktøykasse i rustfritt stål samt hydraulisk gruslem/strølem.

Powered by Labrador CMS