Maskindemonstrasjon i felt under Potato Scandinavia 2022.
Potato Scandinavia 2022 trakk mange besøkende.

Potato Scandinavia tilbake i Norge i 2025

Bedre Gardsdrift inviterer inn til en ny runde med Potato Scandinavia neste sommer.

Det er tredje gang at Bedre Gardsdrift og samarbeidspartnere arrangerer Potato Scandinavia. Første gang var i 2017, og takket være pandemien måtte vi vente til 2022 før vi kunne samle potetprodusentene på ny. Nå blir det altså en ny runde med potetutstilling neste år.

Maskindemo i potetåkeren

Det skjer 21. august på Grinder Gård i Grue kommune. Garden ligger godt plassert i potetdistriktet Solør, og bare noen steinkast unna der Bedre Gardsdrift holder til. Her er det store jorder som er godt egnet for maskindemonstrasjoner. 

Forrige gang var det både ulike jordbearbeidingsredskaper i drift og selvsagt også potetopptakere. Besøkende fikk blant annet både se Evo 290 fra Grimme og potetopptakeren Torro fra DeWulf, et nytt merke i Norge den gangen. Det blir selvsagt ny runde med maskindemoer også neste år i tillegg til en ren maskinutstilling med små og store maskiner.

Pakkeri, forsøksfelt og foredrag

Potato Scandinvia 2022.
Presentasjon av forsøksfelt med ulike sorter i 2022.

I tillegg ligger det an til at det blir omvisninger i et av Europas mest moderne pakkerier, Hverbergsmoen Potetpakkeri. Det er også planlagt forsøksfelt med ulike sorter poteter. Sist gang var sortsfeltet preget av en del marmorerte sorter, som Knallstilig. Hva vi får se neste år, vet vi ikke ennå. Videre blir det igjen nye fagforedrag relatert til potetproduksjon.

Powered by Labrador CMS