#ingenjulutenbonden og alt det bonden kan by på. Foto: Matprat.no / Anne Manglerud

Ingen jul uten bonden

24. desember: Det blir ingen jul uten bonden. Takk for maten, og takk for jula.

Publisert

Takk til sauebonden for pinnekjøtt, lammerull, og fenalår, for raggsokkene på føttene og ullpleddet i sofaen.

Takk til grisebonden for svineribba og spekeskinka, for medisterkaker og små sosisser.

Takk til eggprodusenten for berlinerkranser, krumkaker og kokosmakroner, for eggnog i glasset og eggerøre til julefrokosten.

Takk til mjølkebonden for mjølk til julegrøten og fløte til riskremen, for smøret i julekakene og mjølka i kakaoen.

Takk til potetbonden for mandelpotet, ringerikspotet og gulløye til julemiddagen, for potetlefser og potetsalat til julens koldtbord, og for akevitten i glasset.

Takk til kornbonden for julekake og lefser, for kakemenn og havreflarn, for byggrynet i grøten og juleølet i glasset, for juleneket ute og for halmbukken i vinduskarmen.

Takk til grønnsaksbonden for gulrøttene og rosenkålen, for kålrotstappe og surkål, for sylta rødbeter og rødkålsalat

Takk til fjørfeprodusenten for gås til julaften og kalkun til nyttårsaften, for julekylling og romjulsand.

Takk for juletreet i stua og for varmen fra peisen. Takk for arbeidsplassene dere skaper, for jobben vi har.

Og takk for følget i året som er gått.

#ingenjulutenbonden

Powered by Labrador CMS