AVR 7200 får større tank og høyere kapasitet enn 6200. Det blir også flere dekkvalg for å begrense jordpakking. Om du vil kan den utstyres med 850-hjul, eller en tvillingløsning med 2x 380 som på bildet.

Skal takle for kort knust ris

Nye AVR 7200 skal hjelpe mannskapet om riset har blitt knus for lavt.

Publisert

Et problem som kan oppstå ved risknusing er for korte stilker. Altså at du kjører risknuseren for lavt. Da vil ikke risbeltet på potetopptakeren få tak i stilkene, og de blir med inn på sorteringsbeltet. Da får mannskapet det fort travelt. Den enkleste løsningen er selvsagt å heve knuseren, men skulle du likevel få med mye kort ris inn i potetopptakeren, tror AVR at de nå har funnet en løsning.

Risrull

AVR lanserer nå nemlig en ny toraders potetopptaker, kalt 7200. Den ser ganske lik ut som sin lillebror 6200, men har en vesentlig forskjell mellom andrebeltet og første tottebelte. Her sitter det nå en såkalt risrull som skal fange opp disse stilk-jafsene som risbeltet ikke har fått tak i.

Den nye risrullen sitter mellom andrebeltet og første tottebelte og skal ta seg av de stilkene som risbeltet ikke får tak i.

Rullen går motsatt vei beltene. På denne måten faller potetene ned på tottebeltet, mens riset trekkes inn og ned av denne rullen. Det faller så på et lite band som transporterer det ut på siden så det ikke skal falle ned og demme opp på komponenter lengre ned.

Mer kapasitet

Noe annet som skiller 7200 fra 6200 er tanken. Som navnet tilsier, har du nå plass til sju tonn poteter i stedet for seks. Dette gjør AVR naturlig nok for å få opp kapasiteten på sine toradere, og kanskje rekker du nå ei hel vende før du må tømme i stedet for å tømme litt over halv tank i hver ende.

Med sju tonn poteter i tanken, blir naturlig nok opptakeren tyngre enn før. Derfor kan du nå få montert 850-hjul hvor det tidligere var en begrensning på 710.

Mer om AVR 7200 kan du lese i Bedre Gardsdrift nr. 7/2021.

Powered by Labrador CMS