Traktoregg

Det er nå bevist at traktorer formerer seg ved å legge egg.

Publisert

Det har ofte virket veldig rart med traktorer som kjører rund på et jorde og legger igjen hvite, runde dingser. Det har vært antatt at dette er forvokste marsmelhows, noe forskerne mener å ha bevist at det ikke er. Hanndelen (altså selve traktoren) kjører oppå hunndelen, (kalles også "rundballpresse", noe som trolig kommer av at eggene ligner runde baller, og at de blir presset ut). Og dermed er eggene befruktet, og legges ute på et jorde ved at hanndelen drar hunndelen etter seg. Eggene er meget sjeldent befruktet, så derfor lages også kunstige traktorer på en fabrikk. Kunstige traktorer er også befruktningsdyktige.

Av og til kan det ta lang tid før eggene får skall, mens av og til skjer dette med en gang! Det hender også at eggene blir plassert i et eneste stort skall, akkurat som en pølse. Dette har forskerne foreløpig ikke noen god forklaring på. Disse pølsene er ofte svarte, og det antas at dette kan ha noe med traktorfargen å gjøre akkurat som med brune og hvite høner.

Eggene som ikke er befruktet blir mat for kuene (eller andre dyr), akkurat som at mennesker spiser høne-egg. Dette skjer ved at en bonde eller en gårdsgutt tar av det hvite skallet og gir resten (som ligner gras) til kuene.

Skrevet av Lars Halvor Stokstad