Anniken og John Inge Øgreid

– Nå skal vi bygge opp New Holland Construction

Ålgård Landbrukssenter har signert forhandlerkontrakt med Røstad Landbruksverksted på maskiner fra New Holland Construction. Flere er ventet å følge.

Publisert

Mens importavtalen på traktorer og landbruksmaskiner fra CNH er fordelt på tre regionale importører (Ålgård Landbrukssenter, Mathisen Landbruksservice og HCP Norge), er Ålgård Landbrukssenter eneimportør når det kommer til New Holland Construction.

 – Vi har kontrakt på dem i hele Norge, sier Anniken Øgreid, daglig leder i Ålgård Landbrukssenter til Bedre Gardsdrift.

Skal bygge et forhandlernettverk

Den avtalen landet de kort tid etter de gikk ut av A-K maskiner og lenge før de fikk avtale om traktorimporten. Hittil har salget av maskiner fra New Holland Construction vært begrenset til deres egne avdelinger på Jæren.

– Vi skal være de første til å innrømme at vi ikke har fått vie full oppmerksomhet på Construction de siste årene på grunn av støyen på annet hold, men det vil endre seg nå. Vi er i ferd med å bygge opp et nettverk i hele landet, sier Øgreid.

Røstad først ut

John Inge Øgreid, Roger Røstad og Stein Røstad poserer foran en anleggsmaskin fra New Holland Construction.
John Inge Øgreid (produktsjef New Holland og Case IH hos Ålgård Landbrukssenter), Roger Røstad (daglig leder hos Røstad Landbruksverksted) og Stein Røstad (gründer og selger hos Røstad Landbruksverksted).

Nå er altså første forhandler utenom Ålgård selv på plass, og det er Røstad Landbruksverksted på Oppdal. Fra før av har Røstad Landbruksverksted vært servicepunkt for New Holland og Case IH på landbrukssiden i tillegg til at de er forhandler for hele redskapsporteføljen til Ålgård Landbrukssenter.

– Med den nye avtalen vil de nå også føre et bredt spekter av nye maskiner, inkludert gravemaskiner fra 1,3 tonn til 10 tonn, beltebårer, hjullastere fra 4,5 tonn til 18,3 tonn, traktorgravere og belte- og hjulgående minihjullastere, sier Øgreid.

De har nå sendt to selgere til Bologna i Italia for opplæring på de nye produktene

Stiller med både anlegg og landbruk  

Ålgård kommer til å stille ut maskiner fra New Holland Construction under Agroteknikk neste måned, men Øgreid understreker at de også vil stå med traktorer fra både Case IH og New Holland på standen. Sistnevnte vil skje i samarbeid med HCP Norge.

– Det er de som tror vi har mistet noe nå som HCP Norge er kommet inn som importør, men det stemmer ikke. Vi tok på oss ekstra ansvar for CNH i en fase hvor det var stor usikkerhet, men vi har vårt område i Agder og Rogaland, og er fornøyde med det. Vi er bare glade for at siste importør nå har kommet på plass og vi kan begynne å konsentrere oss om det vi skal, sier Øgreid.

I tillegg til traktorer og maskiner kommer de med hele redskapsporteføljen til messa.

– Vi tar med oss alt av samarbeidspartnere og representanter fra alle merkene vi representerer. Vi skal ha 1500 kvadratmeter selv, så vi kommer til å synes, sier Øgreid.

Powered by Labrador CMS