Utfordrer fra Østerrike

Akershus Traktor er godt i gang med de nye pressene fra Pöttinger.

Publisert

I fjor kom de første Pöttinger Impress FC til Norge, men de gikk kun i testkjøring. Først i år år har Akershus Traktor levert de første kundesolgte pressene. Kvitsand samdrift på Fosen er en av de som har gått for den nye pressa.

32 kniver

Pressa skiller seg ut ved at de har flere kniver enn mange av konkurrentene. De 32 knivene gir ei teoretisk snittelengde på 36 millimeter. Knivbrua sitter plassert over kutterotoren, og du kan enkelt trekke ut til siden hele knivrekka for rengjøring og vedlikehold.

Karl Emmerhoff i Kvitsand samdrift forteller at det var kuttinga som fikk dem til å gå for denne pressa. De fôrer med minilaster, og da er det viktig med god kutting for å unngå at dyra drar inn fôr.

Roterer motsatt vei

En annen detalj som skiller Impress fra konkurrentene, er at ballen roterer motsatt veg i kammeret. Dette gjelder både om du velger fast eller variabelt kammer.

Pressene med variabelt kammer har tre ruller i bunnen, og brede gummibelter i resten av kammeret. Fastkammer-varianten har et vanlig pressekammer med 18 ruller.

Forsiktig start

Ole Hveem i Akershus Traktor forteller at de har levert ut totalt seks presser til sesongen 2019. Kundene har valgt både fastkammer, og variabelkammer.

– Vi er opptatt av å gjøre dette på en god måte, og velger å ikke levere ut for mange presser nå til den første sesongen, sier Hveem.

Han forteller om stor interesse for de nye pressene, og at de venter å selge et større antall til sesongen 2020