Inngangspartiet ved Norges varemesse i Lillestrøm med banner for Agroteknikk 2021 hengt opp.
Nå haster det med å melde inn nyheter til nyhetskåringen på Agroteknikk 2024.

Nå må bransjen melde inn nyheter til Agroteknikk

31. august er siste frist for å melde inn nyheter til nyhetskåringen på Agroteknikk i Lillestrøm.

Publisert

Utstillerne har fått beskjed via utstillerinformasjonen om å melde inn nyheter, men de færreste har gjort det. Ifølge juryleder Jogeir Agjeld har de så langt kun fått inn en håndfull med nyheter. Det står i sterk kontrakt til 2021 da det kom inn over 70 nyheter til Agroteknikk det året.

Gullakset

- Av erfaring vet vi at mange bruker Agroteknikk til å vise store og små nyheter. Mange legger seg i selen og får til landet maskiner og utstyr vi ikke tidligere har sett på norsk jord, sier Jogeir.

Han minner også om at nyheter ikke behøver komme utenlands fra.

- Vi har også flotte eksempler på at norske produsenter bruker anledningen til å slippe nyheter de har utviklet sjøl. Dette er veldig artig. Mange av nyhetene er til stor nytte for norske bønder, så denne nyhetstradisjonen vil vi videreføre, sier han.

Ingen utsettelse på fristen

Men for å videreføre nyhetskåringen trenger altså juryen nyheter de kan vurdere. Derfor går nå oppfordringen ut om å melde inn nyheter så fort som mulig.

Mens det forrige gang ble gitt utsettelse på fristen på grunn av tekniske problemer med innmeldingen, påpeker Jogeir at årets frist er absolutt. Med andre ord, har du ikke fått sendt inn informasjon om nyhetene dere skal vise fram innen utgangen av august, er løpet kjørt for å delta.

Brei omtale av nyhetene

Juryen i nyhetskåringen til Agroteknikk 2024.
Nyhetsjuryen består av Jogeir Agjeld, Karl Daniel Ekker, Dag Idar Jøssang, Magnus Mo Opsahl, Erik Brodshaug og Bodhild Fjelltveit.

Alle nyhetene som juryen godtar som nyheter vil bli omtalt både i fagpressen og i messeavisa. Juryen består av erfarne folk fra bransjen. Bedre Gardsdrifts egen Magnus Mo Opsahl sitter i juryen sammen med Dag Idar Jøssang, som er journalist i Norsk Landbruk. Begge har fartstid fra tidligere nyhetskåringer, og Magnus og DagIdar har et særlig ansvar for å gi alle nyhetene skikkelig omtale. 

Fra Tines fagstøtteavdeling kommer jurymedlem Erik Brodshaug, også han med lang erfaring fra nyhetsjuryen. I tillegg har juryen to nye medlemmer. Bodhild Fjelltveit er nestleder i Norges Bondelag og sauebonde ved Bergen. Karl Daniel Ekker, oppvokst på melkebruk i Trøndelag, representerer høgskolen på Blæstad.

- I tillegg til brei jobberfaring driver flesteparten av jurymedlemenne egen gard eller de har bakgrunn fra gard. Her er sau og ammeku, melk, korn og potet, og jurymedlemmene har både privat og yrkesmessig erfaring med det aller meste som kan produseres på en gard, sier Jogeir.

Få ut fingeren

Men fortsatt gjenstår altså det viktigste: Nyheter som juryen kan jobbe med. 

- Det viktige nå er at alle utstillerne hiver seg rundt, skaffer bilder og omtale av nyhetene sine, og melder det inn til oss. Så skal vi sørge for å formidle dette til bønder og besøkende ellers, sier Jogeir.

Powered by Labrador CMS