Julian August Johnsen iført kjeledress fra Felleskjøpet,
Julian August Johnsen er Årets lærling i Felleskjøpet.

Julian traff på yrkesvalget

Julian August Johnsen valgte å trygge framtida ved å bli landbruksmaskinmekaniker. Nå er han en av seks finalister til Årets lærling.

Publisert

Julian sendte e-post til verkstedlederen ved Felleskjøpets avdeling i Harstad, der han søkte om å bli tatt opp som landbruksmaskinmekanikerlærling. Han ble innkalt til intervju, og plukket ut til lærling. Dette var for to år siden.

– Jeg føler at jeg har truffet godt med yrkesvalget, slår Julian fast.

Drar på oppdrag alene

Han trives godt på verkstedet, som har fire faste mekanikere og to lærlinger. Han har fått stor tillit på arbeidsplassen der han nå, som andre års lærling, får dra ut på oppdrag alene. Felleskjøpet i Harstad dekker en stor region, og Julian har vært og reparert for kunder både i Lofoten og Vesterålen. Nylig ble den unge traktorentusiasten anerkjent som årets lærling for Felleskjøpet Agri.

– En av oppgavene mine som årets lærling er å promotere faget mitt, forteller han.

Genuint interessert

Verkstedleder Tord Vikholt gir sin lærling det beste skussmål.

– Vi er veldig fornøyde med innsatsen til Julian her. Det har gått over all forventning med hensyn til læreprosessen hans. Og det er så artig å ha en lærling som ikke bare er genuint interessert i å skru, men også har sånn interesse for de traktormerkene vi har, sier han.

Julian forteller at han liker best å jobbe med forbrenningsmotorer, store overhalinger finner han interessante. Nå har han lyst på fast mekanikerjobb hos Felleskjøpet, og opplever at det er stort behov for maskinmekanikere i landbruket.

Powered by Labrador CMS