De seks "Årets lærling" står klar til å ta imot deg på Agroteknikk: Hans Magnus Kongtorp, Westreng maskin (t.v.), Marcus Solberg Johansen, Felleskjøpet, Rasmus Musum, Akershus traktor, Anders Myhre, CF Maskin, Jørgen Sand, Eik Senteret og Roar Sjåberg, A-K maskiner. Foto: Espen Solli

«Årets lærling» kåret

De seks unge menn på bildet er alle kåret til «Årets lærling 2018». Du møter mekaniker-lærlingene på Agroteknikk i november.

Publisert

Det er tredje gang kåringa av «Årets lærling» inngår som et fast innslag under Agroteknikk. Serviceorganisasjonene hos maskinimportørene kårer i forkant av messa hver sin «Årets lærling», godt hjulpet av vurderingskriterier utarbeidet av Traktorbransjens Opplæringskontor.

Bedre Gardsdrift har på sin side fått oppgaven med å spre budskapet til hele landet. I nyeste nummer av bladet, ute nå, kan du lese mer om de seks lærlingene.

Sikra fast jobb

Gode landbruksmekanikere er mangelvare og Traktor- og landbruksmaskinimportørenes Forening (TLIF), som arrangerer Agroteknikk, håper at kåringa av «Årets lærling» skal bidra til økt rekruttering til landbruksmekaniker-yrket. Årets seks utvalgte lærlinger vil være særs aktive på messas første dag, den såkalte Ungdomsdagen, og forsøke å overbevise besøkende ungdom om at mekanikeryrket er framtida. Deres beste argument er at du er sikra fast jobb etter at utdanninga er ferdig. Sannsynligvis vil samtlige seks fortsette å arbeide i den bedriften de er nå etter at læretida er over.

Rollemodeller på messa

Nytt av året er at hver lærling får en egen stand inne på utstillerområdet til sin respektive arbeidsgiver. Det vil si at du kan møte de seks lærlingene på standen til A-K maskiner, Akershus Traktor, CF Maskin (hos Norwegian Agro Machinery), Eikmaskin, Felleskjøpet Agri og Westreng maskin (hos HCP).

Hvis du ikke finner dem der, er de lette å få øye på i eget profiltøy. Kanskje du skal lete på Ungdomstorget? Eller at de vandrer rundt som levende reklameplakater for landbruksmekanikerfaget i én av utstillingshallene. Det skal godt gjøres ikke å støte på én av dem. God jakt!

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS