Kamplysten er der

Hans Aamold i A-K maskiner stiller gjerne på startstreken, men bare hvis vilkårene er like for alle

Publisert

Tidlig i juni gikk John Deere ut og inviterte til treskerkamp mot eiere av Claas og New Holland. I etterkant har flere stilt spørsmål om vilkårene i konkurransen er rettferdig for alle. John Deere stiller med en ferdig justert tresker, og har med seg folk fra produsenten, mens gardbrukere med andre merker som ønsker å stille til kamp ikke får adgang til å ta med seg noen.

Claas går offensivt ut

Norwegian Agro kom raskt på banen, og ville stille på startstreken sammen med John Deere. De valgte i tillegg å sette enda lavere grenser for spill for å markere at de har stor tro på treskerne fra Claas. Espen Syljuåsen forteller at de har fått negativt svar fra Felleskjøpet, og at det derfor ikke blir en duell mellom de to merkene. Norwegian Agro har allerede planlagt lanseringsaktiviteter for den nye Lexion som ble presentert på tampen av fjoråret, og han lover at de blir å treffe ute i åkeren i Norge utover høsten.

A-K stiller gjerne

Produktsjef Hans Aamold i A-K maskiner føler seg trygg på at han kan slå John Deere. Han driver selv med såkornproduksjon, og har lang erfaring. Vilkårene John Deere skisserer opp er han derimot ikke enig i.

– Skal det være konkurranse så må alle stille på likt. Vi stiller gjerne til duell, men bare hvis det er en nøytral arrangør. Jeg kunne også tenkt meg at vi kjørte et større areal for å virkelig se kapasiteten på maskinene. Der tror jeg vi er i stand til å slå de fleste, mener han.

Powered by Labrador CMS