Fra venstre: Kristian Jonsson i Bala Agri og Håvard Brynjulvsrud i A-K.
Fra venstre: Kristian Jonsson i Bala Agri og Håvard Brynjulvsrud i A-K.

A-K blir importør av Bala Agri tilhengere

Redskapsfabrikantene må stadig vandre fra den ene forhandleren til den andre. A-K maskin starter nå import og salg av Bala Agri tilhengere.

Publisert

Bala Agris tilhengere er svenskproduserte, og de ble for noen år siden solgt av Lantmännen under navnene Gisebo og Husqvarna. I en pressemelding forteller A-K Maskiner at de i første omgang vil levere landbrukshengere i størrelser under 10 tonn og over 14 tonn. Bala Agris program omfatter ellers et bredt utvalg av landbrukshengere fra seks tonn og oppover samt dumpere fra sju tonn, pluss spesialhengere for transport av maskiner, dyr, rundballer med mer. Markedsdirektør Håvard Brynjulvsrud i A-K er meget godt fornøyd med å få Bala Agri som en ny viktig leverandør til A-K maskiners redskapsprogram.

God rustbeskyttelse

Tilhengerne hevdes å ha lav egenvekt, og en robust utforming som gir driftssikkerhet og lang holdbarhet. Som eksempel på dette oppgir Bala Agri at alle deler som skal lakkeres blir sandblåst og påført en solid to-komponent lakk før monteringen. Dette skal sikre god korrosjonsmotstand og lang holdbarhet. Lemmene i korn- og landbrukstilhengerne blir behandlet med såkalt aluforzinking. Det gir en rustfri overflate med god motstandskraft mot riper og småskader.

Svensk produksjon

Bala Agri har det meste av sin produksjon samlet rundt fabrikken i Nossebro i Västergötland, der de i tillegg til hengere også produserer vedmaskiner, koblingsrammer, fôringshekker og driver underleveranse av overflatebehandling til flere av Sveriges ledende industrikonsern.

Powered by Labrador CMS