
2014 ga flere, større og bedre lam
Fjoråret ble et godt år for den norske lammeproduksjonen.
Lam på beite.

Tall fra Nortura viser at 2014 har vært et bra år for den norske lammeproduksjonen. Ikke bare slaktet Nortura 11 000 flere lam enn året før, men slaktevekta var i snitt 0,8 kilo tyngre. Slaktevekta ligger dermed på 19,2 kilo.
Årsaken til økningen i antall lammeslakt hos Nortura er todelt. For det første har hver søye produsert flere lam. I tillegg har flere saueprodusenter valgt Nortura som slakteri.
– Dette er vi veldig godt fornøyde med! skriver Nortura på sine sider.
I tillegg til økning i vekt og antall, har det også vært en større andel Stjernelam denne sesongen. Denne tendensen ser vi over hele landet, selv om Østlandet er den landsdelen som kan skryte av å ha produsert størst andel Stjernelam.
"