Biotown

Inviterer til seminar om bioøkonomi

Bioøkonomi er det nye moteordet, og neste måned får du anledning til å lære mer om dette. Da blir konferansen Biotown arrangert på Hamar.

Publisert

På programmet står blant annet seminarer om «Foods of Norway», som i fjor ble tildelt status som norsk senter for forskningsdrevet innovasjon og om Norsvins fusjon med TOPIGS, med et blikk på hva dagens marked krever.

Det blir også foredrag om grønn vekst i matbransjen og om fôr med naturlige antibakterielle egenskaper som skal reduseres behovet for å tilsette antibiotika i kyllingfôret. Videre skal administrerende direktør i Norilia, Morten Sollerud, snakke om hvordan det å bruke hel dyret er bærekraft i praksis. Selskapet skaper merverdi ved av restprodukter, som hud og tarmer, fra Nortura og andre slakterier.

– Klimaendringer og befolkningsvekst tvinger frem nye og innovative produkter. Maten vi spiser må produseres på en smartere og mer effektiv måte, og hva gjør vi med avfall og restråstoff? Det er store verdiskapingsmuligheter i å tenke grønt og ta i bruk naturens ressurser i både hav og på land. Det kalles bioøkonomi, og den kan være både blå og grønn, sier arrangørene.

Konferansen Biotown arrangeres i fellesskap av Hedmark Kunnskapspark, Arena Heidner og Innovasjon Norge.

"
Powered by Labrador CMS