Mjølk i ysteritank

Mer mjølk blir igjen i bygda

I 2014 ble 1 840 940 liter kumjølk og 855 356 liter geitmjølk foredla lokalt. I all hovedsak endte mjølka opp som ost.

Publisert

Lokal osteproduksjon "stakk av" med 2,7millioner litermjølk i 2014. Foto: colourbox.com

I fjor var det 108 foredlingsbedrifter, som på vegne av 114 mjølkeprodusenter, rapporterte inn mjølkemengde til Landbruksdirektoratet. Det er 21 flere enn i 2013. Produktene tilsvarer mjølkeleveranser på 1 840 000 liter kumjølk og 855 000 liter geitemjølk. Det er 470 000 liter mer enn året før, melder direktoratet.

Fylke (tall mjølkeprodusenter)Kumjølk (liter)Geitemjølk (liter)
Østfold (0)--
Akershus (1)30 536-
Hedmark (13)188 86297 720
Oppland (12)260 63781 783
Buskerud (10)232 49451 909
Vestfold (2)65 995-
Telemark (7)28 95359 514
Aust-Agder (3)30 167-
Vest-Agder (1)3 564-
Rogaland (4)113 99939 959
Hordaland (14)51 261183 142
Sogn og Fjordane (12)36 830180 154
Møre og Romsdal (7)287 18034 747
Sør-Trøndelag (9)207 4202 416
Nord-Trøndelag (7)177 843196
Nordland (9)115 981106 886
Troms (2)-16 939
Finnmark (1)9 218-
Sum 2014 (114)1 840 940855 365

Free via Skype

Powered by Labrador CMS