Kubota M7171_1
Kubota M7171_1

Trinnløs og avansert Kubota

Med effekt opp til 170 hk, trinnløs transmisjon og integrert Isobus-terminal fra Kverneland, skal Kubota lokke til seg kunder som trenger en sterk firer.

Publisert

Kubota M7-171 med en seks skjærs Kubota plog, for de fleste kjent som Kverneland ES. Trepunkten løfter ni tonn.

Kubota lanserte på fredag sin nye M7-serie, som består av tre modeller med 130, 150 og 170 hk. Traktoren er utviklet spesielt for Europa og skal produseres ved Kubotas nye traktorfarbrikk i Frankrike.

Alle de tre modellene har en firesylindret 6,1 liters Kubota-motor med SCR. Traktorene tilbys med powershift eller trinnløs transmisjon, der sistnevnte er utviklet spesielt for M7.

Kverneland Mechatronics er ansvarlig for kjørespak og elektronikk, inkludert motor- og transmisjonsstyring. Alle modeller blir utstyrt med en av Kvernelands to Isobus terminaler som standard, og traktorene er også forberedet for autostyring.

Ved presentasjonen i Frankrike, gjorde Kubota er stort nummer av egenvekten på 6,5 tonn. Kubota hevdet stolt at M7 er den tyngste fireren på markedet, og argumenterte med at den høye vekten sikret god trekkraft på jordet. Kubota har tidligere fått litt kritikk for at traktorene er for lette, spesielt i fronten, og det har de altså gjort noe med.

Traktorene leveres med mekanisk eller hydropneumatisk hyttefjæring.

Kubota viste også fram en rekke redskaper, som alle kommer fra Kverneland. Blant annet ble det vist to ploger, hvis serienummerplater avslørte at utgangspunktet var Kverneland ES og 150B. Plogene skal ikke lanseres for salg før til høsten 2015. Hvilke modeller som får Kubota-drakt er ikke endelig bestemt, men plogene vil i første omgang kun bli tilgjengelig i Tyskland og Frankrike, hvor Kubota er relativt store.

Poenget med å vise et så bredt spekter med redskaper, hvorav mange ennå ikke er tilgjengelige for salg, er for å vise forhandlere og journalister hva Kubota kan tilby i fremtiden. I prinsippet kan alt som i dag har Kverneland- eller Vicon-logo også ende opp som Kubota.

Enkelte modeller av Kvernelands slåmaskiner selges allerede som Kubota i Nord-Amerika, og vil etterhvert også bli tilgjengelige i Europa.