Kuhn FC 313 frontslåmaskin
Kuhn FC 313 frontslåmaskin

Lantmännen Maskin overtar Kuhn i Sverige

Går det som planlagt, vil Lantmännen Maskin Sverige blir importør og forhandler av Kuhn fra nyttår.

Publisert

Fendt og Kuhn har lenge hatt felles importør i Norge. Nå følger svenskene etter, men der er det Lantmännen Maskin som gjelder for de to merkene.

Danske Maskinforhandler Inkøbsringen (MI) har de siste 20 årene vært importør for Kuhn i Sverige, i tillegg til hjemmemarkedet Danmark. Nå vil Lantmännen Maskin overta i Sverige.

- I Lantmännen Maskin pågår det akkurat nå et omfattende strategisk arbeid for å tilpasse våre produkter og tjenester. Vi har også en ambisjon om å styrke resdskapsområdet, og med Kuhns sortiment får vi en produktbredde som gjør dette mulig, sier adm. dir. i Lantmännen Maskin, Jonas Arviddson i en pressemelding.

Hovedgrunnen til at Kuhn ønsker å skifte ut MI med Lantmännen Maskin Sverige, er at Lantmännen Maskin har et landsdekkende forhandlernett som gjør det mulig for Kuhn å øke sine markedsandeler vårt naboland.

Lantmännen Maskin Sverige forhandler i dag blant annet Valtra, Fendt, Claas, Väderstad og Överum. Lantmännen Maskin sier at Kuhn vil bli et supplement, selv om de har konkurrerende produkter med både Väderstad og Överum.