Deutz-fahr 7250 1
Deutz-fahr 7250 1

HCP overtar Deutz-Fahr i Finland

HCP Nordic har i mange år stått for import og salg av Deutz-Fahr, Same og Lamborgini i Danmark og Norge. Nå får de også ansvaret for Finland.

Publisert

Med en markedsandel på kun to prosent i 2013, er det potensiale for økt salg i Finland.

Ifølge SDF´s administrerende direktør Lodovico Bussolati, er den utvidede distribusjonsavtalen et viktig skritt for å styrke Same Deutz-Fahrs posisjon i Norden. I 2013 ble det kun registert 40 nye Deutz-Fahr-traktorer i Finland, som tilsvarer en markedsandel på beskjedne to prosent.

SDF og HCP Nordic har også underskrevet en langtidsavtale som i praksis innebærer at den fremtidige distribusjonen av Deutz-Fahr, Same og Lamborgini i Norden skal skje via én importør, HCP, opplyser HCP i en pressemelding.

- Vi har samlet et team av dedikerte traktorfolk på tvers av organiasjonen her i Krogager, Norge og Finland, slik at vi kan utnyttevår kompetanse på en optimal måte. Det vil være en stor støtte for arbeidet i Finland, forteller Johnny Hansen, som leder HCP´s SDF Team.

Hansen påpeker samtidig at udtvidelsen av markedsområdet gir en lang rekke fordeler også for de eksisterende markedene, blandt annet på grunn av økte volumer og flere traktorer som skal gjennom HCPs dele- og logistikksenter i Krogager, Danmark. Norge er det største markedet for Deutz-Fahr i Norden, og adm. dir. Lars Wear i HCP Norge, mener også at avtalen styrker HCP samlet sett.

- Jo tettere samarbeide vi får med SDF, jo mere kan vi påvirke utviklingen. Og jo større volum vi samlet sett får i Norge, Danmark og Finland, jo sterkere står vi i de løpende diskusjonene med Same Deutz-Fahr, sier Wear.

Den finske geografien med store avstander og relativt små volumer gir utfordringer for traktordistributørene. HCP vil nå sørge for å få på plass et nett av servicepartnere og forhandlere i de 1000-sjøers land, og sikre at eksiterende kunder blir tatt vare på. HCP vil også bygge opp et nytt kunde og utstillingssenter ved HCP Finlands hovedkontor.