NH T8420 Magnum CVX370 3
NH T8420 Magnum CVX370 3

Trinnløse giganter på tur

I kveld kan du se og prøve årets traktor, eller i alle fall nesten, hos A-K maskiner Vigeland. Da arrangeres gigantenes aften.

Publisert

New Holland T8.420 AC eller Case IH Magnum CVX370? Nå har du sjansen til å prøve dem. Her fra besøket på Nærbø forrige uke.

A-K maskiner reiser rundt og arrangerer det de kaller Gigantenes aften for tiden. Med på lasset er har de en Case IH Magnum CVX370 og New Holland T8.420 Autocommand. Rett nok er det den nye CVX380 som er kåret til Årets traktor, men forskjellene mellom den utgående modellen CVX370 og den nye CVX380 er ikke veldig stor. A-K maskiner har levert to CVX370. Den blå giganten er den første i Norge med trinnløs transmisjon, men det er levert en T8 med powershift i Bergen.

Nå har de gjort unna Rogaland, er på vei til A-K maskiner Vigeland, hvor de to gigantene skal vises i kveld. Og at giganter veier, har den innleide transportøren fått erfare. Magnum og T8 på én bil ble nemlig noen kilo for mye for kontrollørene i Statens vegvesen. Så hvis du har kjørt E39 forbi avkjøringen til Egersund i dag, og lurt på hvorfor det har stått en Magnum der, så vet du nå årsaken.

Torsdag neste uke er det Gitmark i Lillesand som får besøk av traktorene. Deretter står Østlandet for tur, men tid og sted er ennå ikke bestemt, opplyser produktsjef Morten Ingar Smedsrud.