Claas Atos 1
Claas Atos 1

Ny kompakt Claas

For en tid tilbake kunngjorde Claas at de ville samarbeide med Deutz-Fahr om små traktorer. Resultatet er Atos, en serie kompakte traktorer med effekter fra 76 til 109 hk.

Publisert

Kompakt nyhet fra Claas.

Den nye traktorserien plasserer seg mellom Arion 400 og Axos, Elios og Nexos. Atos er en nyutviklet modellserie og består av seks modeller med tre eller fire sylindre. Minst i flokken er Atos 220 med 76 hk og 341 Nm. På toppen finner vi Atos 350, med 109 hk og 436 Nm. Motorene er levert av Same Deutz-Fahr, som også har produsert traktorene.

En oversiktlig førerplass med flatt gulv og store dører.

Atos tilbys med tre alternative transmisjoner, en vanlig manuell, to-trinns hurtiggir og tre-trinns hurtiggir. Alle leveres med mekanisk eller kløtsjfritt vendegir. Velger du kløtsjfritt vendegir, kan du også få automatkløtsj som aktiveres av bremsepedalen, kalt smart stopp. Ved å aktivere denne funksjonen kløtsjer traktoren automatisk når du aktiverer bremsen. Dermed kan du både stoppe og kjøre igang kun ved å bruke bremsepedalen. Som en nyttig funksjon tilbys også konstantfartholder med minne.

Bak tilbys inntil fire kraftuttakshastigheter, 540, 540/540E eller 540/540E, 1000 og 1000 E. Om ikke det er nok, tilbys også veiavhengig kraftuttak.

Trepunkten løfter 3,6 eller 4,8 tonn, avhengig av modell.

De tresylindrede modellene har en maks løftekapasitet bak på 3,6 tonn, mens de firesylindrede løfter 4,8 tonn. Fronthydraulikken løfter 1,9 tonn. Standard hydraulikkpumpte yter 55 l/min, men traktoren kan leveres med øko-pumpe som leverer 60 l/min ved 1600 o/min. Atos leveres med inntil fire dobbeltvirkende hydraulikkuttak, hvorav tre er mekaniske og et er elektrisk betjent.