Case IH CVX 380 2
Case IH CVX 380 2

Magnum ble årets traktor

Case IH Magnum vant kampen om å bli årets traktor 2015.

Publisert

Case IH Magnum er nå også tilgjengelig med belter bak.

Dette er andre gang Magnum får tittelen årets traktor. Forrige gang var i 2000, da Magnum XM ble introdusert. Selv om årets vinner har samme chassis og hyttekonstruksjon som XM, er det skjedd store endringer under skallet.

Dagens Magnum har en Cursor 9 Hi-eSCR-motor, som tilfredsstiller Tier4-kravene kun ved bruk av SCR. Nominell effekt går fra 250 til 380 hk. Maks effekt for toppmodellen CVX 380 er 435 hk.

CVX 380 leveres kun med trinnløs transmisjon. Pumpe og motor er koplet direkte sammen til en enhet, og to kløtsjer sørger for at kjappe skifter av mekaniske trinn uten momentbrudd. Resultatet er en høy virkningsgrad på transmisjonen og kjappe mekaniske girskift uten momentbrudd.

Bedre Gardsdrift har prøvekjørt traktoren på italiensk leirjord, både i standardutgave med hjul rund baut og med belteutgaven Rowtrac. Rowtrac er mer enn påskrudde belter. Her er hele bakakslingen unik, og den har en annen sluttveksling enn hjultraktorene. Selve beltekonstruksjon er hentet fra Quadtrac, men tilpasset Magnum. Det er ikke mulig å bytte mellom hjul og belter, slik det er mulig med eksempelvis Soucy trac.

Deutz-Fahr best på design

Dette er tredje året på rad at det italienske designbyrået til Giugiaro design sikrer Same Deutz-Fahr prisen for beste design. I 2013 var det Deutz-Fahr 7250, i fjor Lamborghini Nitro VRT og nå Deutz-Fahr 9340 TTV.

New Holland beste spesialtraktor

Smalsportraktoren New Holland T3F består av fire modeller, med effekter fra 50 til 75 hk. Den tilbys med 12x12 eller 20x20 gir, og toppfart på enten 30 eller 40 km/h. Med en bredde på 1,35 meter, høyde over rattet på 1,3 meter og 3,4 meter svingradius, bør den sno seg fram på de trangeste plasser. Traktorene tilbys kun med veltebøyle, som kan slås ned for dem som har behov.