Ka seie bonden
Ka seie bonden

Kæ seie bonden?

Jordbruksforhandlingene er snart i gang, og Rogaland Bondelag forbereder seg med en Ylvis-parodi, som er dedikert landbruksministeren. Om du ikke alt har sett den: Her er en av Norges mest viste videoer for tida.

Publisert

Den amerikanske "What does the farmer say" har blitt en hit i landbrukskretser. Nå har bønder i Rogaland laget en norsk utgave, spesiallaget til landbruksminister Sylvi Listhaug. I filmen oppfordrer de Listhaug & co om spørre hva bøndene om hva de sier. Det er jo de som produserer maten og kjenner hvor skoen trykker. Så gjenstår det å se om de når fram med buskapet, og ikke minst om det blir tatt hensyn til.

Listhaug kommenterer til NRK, som omtalte filmen på Dagsrevyen, at "jeg har reist rundt hele Norge nå. Jeg har besøkt 12 fylker og fått masse gode innspill fra bønder og andre i næringa, så dette er ting jeg har hørt før".

På Youtube er filmen vist omlag 30 000 ganger hver dag siden den ble lagt ut, og på eksempelvis Hedmark Bondelags fylkesårsmøte ble filmen vist til trampeklapp. Så enten det er første gangen eller ønskereprise: Snurr film: