Presisjonslandbruk

Hvem er best på presisjonslandbruk?

Danske Videncenteret for landbrug har igangsatt en internasjonal online-konkurranse for raskt og effektivt å spre kunnskap om de mange sidene ved presisjonslandbruket.

Publisert

Danskene arrangerer konkurranse på FB og Twitter om hvem som er best på presisjonslandbruk. Foto: Videncenteret for landbrug

EU har fått øynene opp for de mange økonomiske og miljømessige fordelene ved presisjonslandbruket og ønsker nå at flere bønder skal benytte seg av disse teknologiene. Derfor støtter EU ulike tiltak som skal få hjula ordentlig i gang.

Konkurranse på Facebook

Videncentret for Landbrug er med i UNIFARM-projektet, hvor målet er å øke bondens bevissthet rundt presisjonslandbruket og de mange fordelene dette har. Derfor har de lansert konkurransen Share & Aware Award – Farming by Satellitte via Facebook, www.facebook.com/shareandaware.

Premie venter

Istedenfor å bruke den tradisjonelle metoden med å skrive fagartikler, har Videncenteret valgt å gjøre det på denne måten, vel vitende om at bønder hører med på andres yrkesbrødres praktiske erfaringer enn all salgs tung informasjon ovenfra. Bønder er aktive på debattforum og blogger, så erfaring med presisjonslandbruket finnes allerede på nettet. Gjennom konkurransen ønsker centeret å stimulere den utviklingen ytterligere.

Den bonden som er flinkest til å finne og dele kunnskap om presisjonslandbruket på sosiale medier, blir premiert. Denne får en tredagers tur til DLGs feltdager i Harzen, Tyskland i juni.

Mange land med

Du lurer kanskje på hvorfor danskene har gitt konkurransen et engelsk navn. Det skyldes at den også dekker Tyskland, Nederland, Italia, Tsjekkia, England, Irland og Sverige.

Konkurransen er også på Twitter. Har kan du følge profilen @ShareAndAwareDK.

"
Powered by Labrador CMS