DynaDrive_1

DynaDrive relanseres

Kombinasjonen av stigende etterspørsel etter nye maskiner og stadige spørsmål etter deler til temmelig gamle maskiner, har Bomford Turner bestemt seg for å satse på en ny giv for Dyna Drive.

Publisert

Svend Skov Olesen fra Bomford Turner har stor tro på en ny vår for Dyna Drive.

Svend Skov Olesen, Bomfords markedsansvarlige for Skandinavia, er full av entusiasme for den gamle klassikeren.– Til omlegging av eng river den opp og blander torva før pløying, så nitrogenet i planten raskere frigjøres, og overflata blir jevn. Danskene og tyskerne bruker DynaDrive i stubbehandling for å lage falske såbed og for innsåing av fangvekster mellom avgrødene. Et tredje bruksområde er nedmolding av overflatespredd gjødsel. På tung/stiv leirjord knuser DynaDrive klump, og danske bønder kjører den gjerne før horisontalrotorharva. Et annet alternativ er å kjøre den etter pløying, noe som etterlater et jevnt såbed. Mange benytter den til bekjempelse av kveke, fordi den bakerste rotoren kaster røttene opp i lufta så de blir liggende og tørke på overflaten. Olesen understreker at DynaDrive ikke etterlater noen såle, som eksempelvis en fres, fordi den river i jorda i stedet for å skjære. Han mener også at du får gjort mer arbeid pr. liter diesel. – Effektbehovet er kun 30 til 40 hk pr. meter arbeidsbredde, framholder Olesen.

8 til 14 km/h

Ved at det kun er framdrifta som driver den spesielle harva, kan du sjøl avgjøre motorturtall og med det ha mer kontroll på drivstofforbruket. Ideell kjørehastighet er mellom åtte og 14 km/h.

Gammel kjenning

Valse nr. en river opp, valse nr. to knuser og bakerst følger en pakkevalse.

Grunnkonstruksjonen har sin opprinnelse tilbake på 1980-tallet: En tindevalse framme drives rundt av at traktoren drar redskapen framover, og løsner opp jorda. Denne valsen driver valse nummer to, som roterer tre ganger så fort og knuser klump, før en pakkevalse følger bakerst og sikrer jevn arbeidsdjupne.

Oppdatert litt her og der

Mens grunnkonstruksjonen forblir uendret, har Bomford Turner fornyet tindene og kjededrifta som kopler sammen de to valsene. Du kan også velge mellom flere ulike pakkevalser tilpasset ulike jordtyper.Du kan velge arbeidsbredde fra 2,0 til 5,0 meter.Importør til Norge er ikke lengre Eikmaskin, men Jacobsen Maskin.

Powered by Labrador CMS