Eiksentret Furnes Norsvin
Eiksentret Furnes Norsvin

Eiksentret satser stort på Hamar

Eiksentret Furnes overtar Norsvin-eiendommen på Hamar, og vil etablere landbrukspark og demofelt på eiendommen.

Publisert

De ansatte ved Eiksentret Furnes ved det som blir deres framtidige arbeidsplass. Alle foto: Rakel J. Berg.

Eiksentret Furnes har doblet omsetningen fra 35 til 70 millioner kroner på 10 år og har vokst ut av dagens lokaler. Kjøpet av Norsvin-eiendommen viser at bedriften, som eies av Jæren Traktor Senter, har stor tro på framtida og egen virksomhet.

Eiendommen er på nærmere 40 dekar og har en bygningsmasse på 8500 kvadratmeter. I tillegg er det 70 mål dyrka mark. Ola Frang Wetten ved Eiksenteret Furnes forteller til Bedre Gardsdrift at dyrka marka som i dag leies ut, fortsatt skal brukes til matproduksjon, men at den også skal brukes om demonstrasjonsareal for eget utstyr. Dette gir maskinforhandleren unike muligheter til å la kunder prøve traktorer og redskap i rett utenfor dørene.

Daglig leder Ola Frang Wetten i Eiksentret Furnes, foran det som skal bli Hedmarken Landbrukspark.

Selv om Eiksentret trenger mer plass, klarer de ikke fylle alt alene. De ønsker derfor å knytte til seg andre aktører innenfor landbruksbransjen og beslektede virksomheter slik at dette kan bli en levende landbrukspark hvor hele regionen møtes, og nevner spesielt i-mek, tømrere og andre som har landbruket som kunder. Men om konkurrende virksomheter får innpass er tvilsomt, i alle fall i første omgang.

- Vi overtar kontorene til det som skal bli Hedmarken Landbrukspark til sommeren, mens det tar et par år før fjøset blir tomt, sier Wetten entusiastisk.