Spørsmålstegn

Hvor mange km veg i skogen?

Er du klar for en liten fredagsquiz? Vi spør: Hvor mange kilometer med skogsbilveger og hvor mange kilometer med traktorveger finnes det i Norge?

Publisert

I fjor ble det bygd 105 kilometer med nye skogsbilveger her til lands.

Svar: Det er nå ca. 47 700 kilometer med skogsbilveger og 56 300 kilometer med traktorveger i Norge.

  • I 2013 ble det bygd ca. 105 kilometer nye skogsbilveier i Norge, i tillegg ble 331 kilometer skogsbilvei oppgradert til bedre standard. 197 kilometer med nye traktorveger så dagens lys i fjor, melder Statens landbruksforvaltning (SLF).
  • Skogeierne investerte totalt 148 millioner kroner på skogsbilveger og 28 millioner kroner på traktorveger. 90 prosent av skogsbilvegene og 10 prosent av traktorvegene ble finansiert med tilskudd.
  • For skogsbilveiene var gjennomsnittlig kostnad for nybygging 559 kr/m og ombygging 270 kr/m. Nybygging av traktorveier kostet i gjennomsnitt 111 kr/m.
  • De nyeste skogsbilveiene er konstruert for tømmerbiler på 24 meter og 60 tonn. Traktorvegene skal tåle gjentatt transport med lassbærere som kan veie 40 tonn. Mye av det det gamle veinettet må oppgraderes for å tåle dette transportutstyret. I tillegg vil et mildere og våtere klima akselerere dette behovet.

For deg som er interessert i statistikk

"
Powered by Labrador CMS