Internett-brille
Internett-brille

Brille skal bedre bondens botnlinje

Denne internett-brilla fra Google gir deg relevant informasjon uansett hvor du befinner deg. Det kan forbedre arbeidsrutinene og dermed også økonomien.

Publisert Sist oppdatert

Danske bønder skal nå teste ut Google Glass. Foto: Maria Evald, Erhvervsakademiet Aarhus

Danske bønder skal nå teste ut Google Glass. Foto: Maria Evald, Erhvervsakademiet Aarhus

Google Glass, som brilla heter, inneholder en mini-computer med både skjerm og kamera. Ved hjelp av stemmekommandoer og ved å berøre brillestanga kan du få den informasjonen du etterspør rett i synsfeltet. Det er også mulig å fotografere og ta opp video med brilla og dele det med andre.

Brillefin informasjon

Det er Videncenteret for Landbrug og Erhvervsakademiet i Århus, Danmark, som har fått kloa i et par briller. Snart vil én av brillene sitte på nesa av en dansk bonde, som skal teste ut nyvinningen. I dag bruker danske, som norske bønder, ulike it-systemer og apper for å holde orden på tidsforbruk, fôrforbruk, brunst og fødsler. Det ville vært en stor befrielse å få all informasjon samle ett sted – på brillekanten.

Frigjør hendene

Noe av fordelen med brilla er at du fortsatt har begge hendene fri mens du innhenter informasjon. Slik sett passer brillene utmerket i traktoren. I yrker hvor du ikke kan slepe med deg PCen overalt, vil brilla være med å forbedre arbeidsrutinene og også botnlinja, tror danskene.

Sparer mange skritt

Amerikanske kirurger har tatt brilla i bruk og kan under operasjonen innhente info fra pasientjournalen uten å måtte forlate operasjonsbordet. På samme måte kan røkteren hente informasjon om kyr under mjølking uten å måtte gå tilbake til PC-en på kontoret.

I disse dager lanseres brilla i størr omfang i Danmark.