toty

Nedtellingen har begynt

10. november offentliggjøres Årets traktor 2014. Denne uka presenterte traktorprodusentene sine finalekandidater for juryen.

Publisert

Bedre Gardsdrift representerer Norge i juryen.

Siden starten i 1998 har Tractor of the year, på norsk omtalt som Årets traktor, vokst betydelig både i anseelse og omfang. Juryen består av 23 landbruksjournalister / tidsskrifter fra like mange land. Bedre Gardsdrift v/redaktør Magnus Østby representerer Norge i juryen.

Tidligere har jurymedlemmene nominert sine kandidater til kåringa. I år ble traktorprodusentene invitert til selv å nominere sine kandidater. Med unntak av Valtra var alle de store produsentene på plass i Italia denne uka for å presentere sine medaljehåp for jurymedlemmene.

I åpen klasse er det nominert 13 traktorer fra like mange produsenter, mens det i klassen for spesialtraktorer er åtte nominerte. Juryens første oppgave er å plukke ut sju finalister i hver av de to kategoriene.

Deretter skal de sju x to finalistene vurderes mer inngående på bakgrunn av en rekke fastsatte kriterier, før vinnerene blir offentliggjort 10. november på Agritechnica. I tillegg skal prisen for årets design deles ut til en av finalistene. I fjor gikk Deutz-Fahr 7250 TTV Agrotron av med seieren, både i åpen klasse og for design. New Holland T4060F vant klassen for spesialtraktrorer.

Hvilke traktorer som er nominert er ikke offentlig før nominasjonsprosessen er klar i løpet av sommeren. Men vi kan avsløre at tre av de nominerte traktorene ennå ikke er lansert. To av disse er i øvre effektklasse, mens den tredje med sine 90 nominelle hester er svært interessant for Norge. Så da er det kanskje tid for et aldri så lite veddemål med naboen om hva som er på gang?

For å kunne delta i konkurransen kreves det at traktoren er i produksjon senest 15. september.

Følgende produsenter har nominert traktorer: Lamborghini, Deutz-Fahr, Goldioni, McCormick, Landini, Valapanda, Claas, JCB, Massey Ferguson, New Holland, Case IH, Steyr, Fendt, John Deere, Aebi, Ferrari, Antonio Carraro og Kubota.

Du kan lese mer om årets traktor her.

"
Powered by Labrador CMS