Husvask utvendig kan med fordel bli gjort når det regner.

Vask hus og drifts­bygninger i regnværet!

Mens du går og venter på finværet og muligheten til å komme utpå jordet, kan du kanskje bruke ventetida til utvendig husvask?

Publisert

-Vasking i regnvær er både enklere og gir bedre resultat enn om det er solskinn og oppholdsvær, sier Jostein Brekka, fagsjef i Jordan.

Det er det flere grunner til.

Grunn 1: Unngå skjolder

For det første unngår du at vaskemidlene tørker raskt og setter såpeskjolder på veggen. Skal du få skikkelig effekt av kjemikaliene, må de få tid til å virke før du skyller dem bort. 

Når det er pent vær, må du ta små flater av gangen slik at vaskemidlet ikke tørker opp. Når det regner derimot, kan du behandle større flater.

Grunn 2: Du slipper å spyle så mye

For å hindre at reingjøringsmidlene skal tørke for fort opp på veggen, anbefales det at du vanner veggen på forhånd og underveis. Dette slipper du når det regner.

Grunn 3: Du kaster ikke bort fineværsdager

Dersom du velger å vaske i styggværet, kan du trygt bruke penværet til andre mer lystbetonte aktiviteter.

Ikke dropp husvasken

Fagsjefen mener det er en dårlig idé å droppe husvasken før du maler. Maler du oppå støv og skitt, får ikke malingen ordentlig heft, og du risikerer at den flasser av etter kort tid. Det er også fornuftig å vaske sjøl om huset og terrassen ikke skal males i år. Motto: Bedre å vaske enn å male for ofte!

(Kilde: IFI)

Powered by Labrador CMS