Lely Welger RPC245 Tornado

Lely vil ha 20 forhandlere

Lely er nå i gang med å etablere en norsk organisasjon som skal ha ansvaret for presser og annet grasutstyr fra Lely.

Publisert

Slepesnitter er et av produktene som sannsynligvis blir tilgjengelig for norske kunder når Lely etablerer egen salgsorganisasjon for grasmaskiner i Norge.

Sist uke ble det kjent at A-K maskiner ikke lenger skal selge pressene fra Lely Welger. Lely melder i dag at de nå er i ferd med å ansette en salgsansvarlig for Norge, samt servicetekniker.

- Dette er samme organisering som vi har i Danmark og Sverige, og forventer at disse er på plass 1. desember og 1. mars, sier salgssjef Claus Nielsen i Lely Forage Solution Scandinavia.

De administrative funksjonene som markedsføring og regnskap skal styres fra Danmark, og det er også Lely Scandinavia med hovedkontor i Fredericia, Danmark, som formelt blir importør.

- Vi er i gang med å opprette et nytt forhandlernettverk i Norge. De vi er i kontakt med og søker framover, er individuelle forhandlere. Noen er del av en kjede, mens andre er uavhengige. Det er store forhandlere med flere utsalgssteder og det er små virksomheter. Forhandlerne kjøper maskinene fra Lely Scandinavia, men får dem levert direkte fra fabrikkenen i Holland og Tyskland, sier Nielsen.

- Det viktigste for oss er at forhandleren er målrettet og ønsker å bli en like god spesielt på grasmaskiner som Lely er på fôring og melkeroboter. All erfaring fra andre markeder er at kundene gjerne vil handle av spesialister, der de kan få konkrete råd og service, selv om det betyr at de får lengre avstand til forhandleren, forteller Nielsen.

Powered by Labrador CMS