7 landbruksmekaniker-lærlinger hedres
Agroteknikk, Traktorbransjens Opplæringskontor og Bedre Gardsdrift har kåret sju vinnere av hedersbetegnelsen «Årets lærling». Vi presenterer én hver dag. Førstemann ut er Martin Rene Myrvang (20).
Martin Rene Myrvang. Foto: Gunnar Lund
Martin Rene Myrvang har sitt daglige virke hos Lantmännen-forhandler Trama Harstad AS, i Troms fylke. Martin får svært gode skussmål fra sin arbeidsgiver, som ikke har noe problem med å gi den unge mannen de aller beste referanser.
Går for egen maskin
Lærlingen sitter ikke med hendene i fanget og venter på å få tildelt arbeidsoppgaver. Han ser hva som må gjøres og er svært sjølgående. En prisverdig egenskap! Det er på dette punkt de aller flinkeste skiller seg ut.
Bakgrunn fra gard
Arbeidsgiver betegner Martin som en meget interessert og engasjert lærling, som alltid er klar til å ta fatt på nye oppgaver. Det at han kommer fra gard er jo ingen ulempe. Her ble hans interesse for motorer først vakt og han fikk tidlig lære å ta i tak.
Allsidig yrke
Når vi spør hva som gjør landbruksmekanikerfaget så spennende, kommer svaret raskt: - Varierte arbeidsoppgaver, full fres og minimalt med dødtid. I dette yrket har du ikke tid til å se på klokka.
Martin er fast bestemt å stå i yrket også etter endt læretid. Fritida bruker han på bil og trening.
Premier venter
Både Martin Rene og de seks andre vinnerne blir behørig hyllet på festmiddagen under Agroteknikk på Lillestrøm, torsdag 15. november. Foruten diplom og heder, vanker det en tur til Sima-utstillinga i Paris på nyåret.
Desentralisert jury
Vinnerne er plukket ut blant medlemsbedriftene i Traktor og Landbruksmaskin Importørenes Forening (TLIF) og fra Redskapsfabrikantenes Landslag (RL). En internjury hos de fem importørene AK, Eik, Lantmännen, FK og HCP har kåret hver sin beste lærling, mens en annen jury har plukket ut to verdige vinnere fra RL.
Dette la juryen vekt på:
For å kunne delta i kampen om «Årets lærling» må du ha stått i læra siden nyttår. Juryen la deretter ti punkter til grunn for kåringa med muligheter til å gi fra ett til fem poeng på hvert punkt.
- Trivsel og samarbeidsevne
- Punktlighet
- Orden
- Evne til å se og løse oppgaver sjøl
- HMS-holdning og -kunnskap
- Faglig utvikling
- Kvalitet på eget utført arbeid
- Evne til å planlegge og å disponere tid
- Bruk av opplæringsbok og loggføring
- Interesse for yrket