Valtra N228_1

Drømmetraktoren

Vendbar hytte, demonterbar framaksel og mulighet for ekstra motor. Det er noen av ideene Valtra har tatt til seg fra vår designkonkurranse.

Publisert

En traktor slik brukerne vil ha den.

For snart et år siden inviterte Valtra, Bedre Gardsdrift og de nordiske fagbladene Koneviesti, Jordbruksaktuellt og Maskinbladet til designkonkurranse. Totalt deltok 87 personer. Fordi de fleste hadde mange ulike ideer, kom det totalt sett inn flere hundre små og store forslag til morgendagens traktor.

I Norge trakk Kristian Bratberg Kylstad og Per Martin Engebretsen de to lengste stråene. I BG6/2012 kunne du lese hvordan de to, og de seks andre vinnerne fra Danmark, Sverige og Finland fikk presentere sine ideer for Valtras utviklingssjef, ingeniører og designere. Siden da har Valtras kreative sjeler gått igjennom, plukket ut og satt sammen noen av ideene. Resultatet er Valtra N228.

Vendbar hytte

N228 har visse fellestrekk med Valmet H800, som ble produsert i et begrenset antall på slutten av 80-tallet. Den vendbare hytta har fått en eggform som gjør at greiner ikke fester seg ved skogskjøring, samtidig som den gir optimal sikt. Under arbeid plasseres hytta i akkruat i den posisjonen som føreren ønsker. Den er også nivellerende slik at den er rett, inntil en viss grense. På toppen er det montert lys rundt hele hytta. Betjeningsterminaler og instrumentering henger ned fra taket og kan plasseres der føreren vil.

Fleksibel drivlinje

Bakhjulene har tradisjonell mekanisk drift. For framakslingen kan kunden velge mekanisk, hydraulisk eller elektrisk drift. Akslingene er teleskopiske slik at sporvidden kan justeres fra førerplassen. Framakslingen kan demonteres slik at traktoren kan brukes som framvogn for dumper- eller skogshenger.

Ekstra motor

Takket være den fleksible framakselløsningen, er det mulig å montere en ekstra motor ved behov. Da driver den bakre motoren bakhjul, hydraulikk og kraftuttak. Den framre motoren driver frontkraftuttak, hydraulikk og framaksling. Ved bruk av ekstra motor flyttes framakslingen framover.

Flere detaljer i BG 9

Flere detaljer om Valtra N228 finner du i Bedre Gardsdrift nr. 9. Hvis du ikke er abonnent og vil ha alle detaljene, kan du bestille abonnement her. Men vær rask slik at vår abonnementsavdelig rekker å legge deg inn i systemet før bladet sendes ut.

"

Morgendagens Valtra?

Powered by Labrador CMS