Fendt 6335C hvete

Ny innpakning og førerplass

Ny hytte og nytt design skal gjøre Fendt 5275 C og 6335 C mer attraktive. Betjeningen har nå mye til felles med de største traktorene.

Publisert

Ny innpakning og førerplass.

Til årets sesong ble Fendt 5275 C/C PL og 6335 C/C PL utstyrt med nye SCR-motorer med henholdsvis 276 og 360 hk. Treskerne er utstyrt med Fendts MCS Plus treskerverk, som i tillegg til en tradisjonell slager består av akselerasjonsrotor og separasjonsslager. Ved tresking i svært tørr åker kan massen ledes utenom separasjonsslageren. Dette er en funksjon norske bønder neppe får glede av. 5275 har en bredde på treskeverket er 1340 mm og fem slagere, mens 6335 har et 1600 mm bredt treskeverk og seks ristere. Det eneste nye i treskerverket, er sensorer som gir føreren bedre overvåking av treskinga.

Vario-terminal

Til 2013-sesongen får treskerne ny hytte og nytt design. Førerhytta, som har fått navnet Skyline har klare likhetstrekk med førerhytta til finsnitteren Katana. Hovedforskjellen er treskerhytta er breiere og djupere. Innvendig er likhetene enda større, også til Fendts traktorer. Armlenet er hentet fra Fendt 700-900-serie traktorer, men har fått ny kjørespak og betjening tilpasset høstemaskiner. den 10,4" store terminalen er også hentet fra traktorene. Målet har vært og er at både traktorer, skurtreskere og finsnitter skal bli mer like, spesielt når det gjelder betjening, opplyser Fendt.

PL-modellene har nivellerende framaksling som sørger for å holde treskeren rett i sidehellinger på inntil 20 prosent. De to treskerne leveres med standard skjærebord (4,8 – 7,6 meter), eller skjærebord med beltemating (5,5 – 6,8 meter).

Ikke helt ulik Fendt 700 Vario

Også som MF

Agco har bestemt at de ikke skal ha produktdifferensiering på skurtreskere. På spørsmål om treskeren også kommer som Massey Ferguson, og med samme hytte og armlene, svarer Fendt først at de kun snakker om Fendt, og at det spørsmålet må vi stille til Massey Ferguson. Etter å ha tenkt seg om, får vi imidlertid et bekreftene ja. Tilsvarende treskere som Som Massey Ferguson har i dag modellbetegnelsen Beta 7360/7370.

Powered by Labrador CMS