
Vestfold er Norges grønnsakshage
Det kommer kanskje ikke som noen bombe, men en firedel (19 000 dekar) av landets grønnsakareal ligger i Vestfold.
Sjansen for at disse gulrøttene er dyrket i Vestfold er 1:4.

Samtidig opplever Vestfold en spesialisering mot større enheter av enkeltproduksjoner. Det er nødvendig i konkurransen med importvarer, men gir økt sårbarhet for produsentene, kan vi lese i siste utgave av Fylkesnytt fra Vestfold.
Dyrka mark under konstant press
Ønskene om omdisponering av verdifull dyrket jord er en stor trussel. Presset er særlig stort fra E-18 og ut mot kysten, der de gode grønnsakarealene ligger.
Stopper uten utenlandsk arbeidshjelp
Utenlandsk arbeidskraft blir stadig mer viktig i landbruket. I 1999 utgjorde andelen utenlandsk arbeidskraft 18 prosent av arbeidsinnsatsen i landbruket, mens den i 2009/10 er oppe i 50 prosent. Vestfold ligger på landsgjennomsnittet for bruk av utenlandsk arbeidskraft, og det er grønnsaker på friland som har høyest arbeidsinnsats.