1108regstat graf liten
1108regstat graf liten

Kamp om pallen

John Deere holder posisjonen som Norges mest solgte traktor. Etter åtte måneder har Felleskjøpet registrert 660 nye traktorer. Mellom andre og fjerdeplass skiller 12 traktorer.

Publisert

Historisk sett er ikke årets august spesielt god. Faktisk den tredje dårligste augustmåneden siden 2006 og under snittet i perioden. Sammenliknet med fjoråret ble det registert 12 flere traktorer. Så langt er 2011 det tredje beste året siden 2006.

John Deere har størst framgang fra juli, med 74 nyregistreringer, 34 flere enn i juli. Valtra går motsatt vei, fra 49 i juli til 18 i august. Årsaken er at fabikken i Soulathi legger om produksjonen, slik at kun et begrenset antall traktorer blir produsert i august og september.

Hadde Valtra hatt en normal måned, ville de nå vært på andre plass så langt i år. Istedet må de ta til takke med fjerdeplassen, 10 traktorer bak New Holland på tredje og 12 bak Massey Ferguson på andre. Men faktisk var avstanden mellom de tre ennå mindre på samme tid i fjor. Da hadde MF og New Holland 269 traktorer, mens Valtra hadde 261.

Case IH kjører sitt eget løp, og har vært stabil på femteplass hele året. 139 traktorer så langt.

Deutz-Fahr, Claas og Fendt kjemper om de neste plassene, med henholdsvis 105, 105 og 104 traktorer. Zetor på niende med 87 traktorer prøvde lengde å holde følge med de tre grønne tyskerne, men sakker nå akterut.

I likhet med Case IH, kjører McCormick sololøp, med 10 plass hele året og 40 traktorer totalt i år.

JCB følger på 11. plass, med 17 nyregistreringer i år. Det er tre ganger så mange som på samme tid i fjor. Lena Maskin har nå fått eneimporten av JCB, og det blir dermed spennende å se hvordan det slår ut på statistikken framover.

Kubota gjør det godt hos broderfolket i øst, men har ikke fått det helt til her på berget. Den svenske suksessen skyldes nok mange flere hobbybønder hos broderfolket, som er på jakt etter en ny og forholdsvis rimelig traktor.

Den røde kurven viser antall registeringer i år.