Sampo Comia c6 har vært en populær modell.

Agco kjøper seg opp i Sampo Rosenlew

Med gode erfaringer fra Norge og Sverige har Agco og Sampo styrket sitt samarbeid, blant annet gjennom at Agco kjøper 10 prosent av familieeide Sampo. Produktutvikling og markedstilgang er satsingsområder framover.

Publisert

Nå skal dette bli et vanlig syn også utenom Norge og Sverige.

Produktutvikling og markedstilgang er satsingsområder framover.

På andre dag av årets Agritechnica i Hannover i Tyskland offentliggjorde Agcos toppsjefer, sammen med Sampo Rosenlews eier og sjef, det nye samarbeidet.

Fellesforetak

– Agco satser på høsteutstyr. Gjennom mange år har vi prioritert dette, blant annet gjennom å kjøpe oss opp i Laverda, sier Gary Collar og Martin Richenhagen i Agco.

For å ta dette videre til et nytt nivå, har Agco nå inngått dette samarbeidet med Sampo Rosenlew.

- Foruten at vi nå kan tilby alle våre kunder treskere også i størrelsene Sampo produserer, vil vi samarbeide tett på produktutvikling. For å vise at vi mener alvor har vi også inngått dette finansielle samarbeidet, dokumentert ved at vi kjøper 10 prosent av aksjene i Sampo Rosenlew, sier de.

Norsk erfaring

Ut over skjerpet satsing på produktutvikling vil neppe norske bønder merke mye til samarbeidet, i og med at det norske og svenske samarbeidet mellom MF og Sampo danner grunnlaget for den nye avtalen.

Derimot åpner samarbeidet både for at høyspesifiserte treskere selges gjennom Agcos nettverk i vestlige land, og for at enklere utgaver fra Sampo selges av Agco blant annet i Nord-Afrika, Midt-Østen og de såkalte SUS-landene (Samveldet av uavhengige stater).

Powered by Labrador CMS