BioCover AS (SyreN)

Seks spesielle stjerner på Agromek

I dag åpnet Agromek dørene, og seks utstillere fikk spesiell oppmerksomhet.

Publisert

SyreN fra BioCover AS er et system som tilsetter konsentrert svovelsyre i blautgjødsla under spredning. Syren reduserer PH-verdien, noe som igjen reduserer fordampingen av ammoniakk. Syren pumpes fra en frontmontert tank, bak til møkkvogna.

Presisjon i blant radene

Kverneland fikk tildelt prisen for sitt Geo-Seed system. Det består av elektronisk styrte såmaskinmoduler, som sikrer presis plassering av frø. Systemet kombineres med GPS-styring av traktoren, og modulene kommuniserer med traktoren ved hjelp av Isobus. I tillegg til at frøene kan plasseres i parallelle rekker eller diamantformede mønstre, kutter modulene frømatingen hvis de beveger seg over et areal som allerede er sådd.

Oregon Powersharp regnes som en nyhet med stor nytteverdi.

Enkel kvessing

Oregon Powersharp er verktøyet for deg som er lei av å kvesse kjedet på motorsaga. Verktøyet festes på tuppen av sagkjedet, deretter kjøres saga i fire sekunder før kjede er klart for ny innsats.

Klauvstrømpe

Ved behandling av kløvskader, med påfølgende forbinding, er klauvstrømpen fra Klovplejeboksen.dk et kjekt hjelpemiddel. Den elastiske strømpen er lagd i et vanntett materiale, og trekkes over klauven.

Rene fôrautomater

Skiold AS ble tildelt prisen for sitt skyllesystem for fôrautomater. Det brukes til rengjøring av vannrør og ventiler på fôrautomaten. På denne måten fjernes vitaminrester og andre forurensinger.

Rapsprotein til dyra

Vådfodereksperten AS tilbyr gjæret rapsprotein bestående av 70 prosent raps, som er gjæret med ca 20 prosent kveteklid og 5 prosent biprodukter fra poteter. Formålet med fôret er å øke rapsens verdi etter at oljen er presset ut. Foreløpig er det kun snakk om våtfôr av denne typen.

Powered by Labrador CMS